Save the Date: colloquium Choreographing the Self during Extr’act | 19 & 20 May

Jonasblog

Thu 19 & Fri 20 May14:00-18:00STUK AuditoriumFREE (reservation required through ticket@stuk.be)

For the symposium Choreographing the Self the department Cultural Studies at KU Leuven and arts center STUK have invited several international renown theoretician and artists to think about the role of choreography in the production of the individual and the social. Together they examine how choreography can be understood as a tool to analyze both the aesthetic organization of movement and the socio-political construction of singular and collective identities, in search of different intersections between these ‘small’ and ‘great’ forms of choreography. With conferences by Paula Caspao, Bojana Cvejić, Jason Read and Bojana Bauer.

The definitive timetable will soon appear here.

The symposium Choreographing the self is organized within the framework of the course Contemporary Dance: Theory and Analysis hosted by the department Cultural Studies at KU Leuven in collaboration with arts center STUK. Contemporary Dance: Theory and Analysis is a result of the policy plan culture KU Leuven 2013-2017. The symposium will be the first event of a series co-organized by both institutes aimed at bringing together spectators, artists and theoreticians around dance and choreography.

This symposium takes place during Extr’act – a compact two days with challenging work by a new generation of makers – the evening programmes can be checked here (Thursday May 19) and here (Friday May 20).


do 19 & vr 20 mei14:00-18:00STUK AuditoriumGRATIS (inschrijven verplicht via ticket@stuk.be)

Voor het colloquium Choreographing the Self nodigen het departement Culturele studies van de KU Leuven en kunstencentrum STUK verschillende internationale gerenommeerde theoretici en kunstenaars uit om samen na te denken over de rol van choreografie in de productie van individualiteit en collectiviteit. Samen onderzoeken zij hoe choreografie kan begrepen worden als een instrument om zowel de esthetische organisatie van beweging als de socio-politieke constructie van singuliere en collectieve identiteiten te analyseren en zoeken ze naar de verschillende kruisverbanden tussen deze ‘kleine’ en ‘grote’ vormen van choreografie. Met presentaties van Paula Caspao, Bojana Cvejić, Jason Read and Bojana Bauer.

Het definitieve uurschema is binnenkort hier te zien.

Het colloquium Choreographing the self wordt georganiseerd in het kader van het vak Hedendaagse dans: theorie en analyse, dat wordt georganiseerd aan het departement Culturele Studies van de KU Leuven in samenwerking met kunstencentrum STUK. Hedendaagse dans: theorie en analyse is opgestart vanuit het Beleidsplan cultuur KU Leuven 2013-2017. Het colloquium luidt het startschot in voor een serie van events die zullen worden georganiseerd door beide instituten en die telkens tot doel hebben om toeschouwers, kunstenaars en theoretici samen te brengen rond dans en choreografie.

Dit colloquium vindt plaats tijdens Extr’act – een gebalde tweedaagse met uitdagend werk van een nieuwe generatie makers – het avondprogramma van donderdag 19 mei vind je hier, dat van vrijdag 20 mei hier.